Check also our releases at Bandcamp!
  Home News Noize Hunit records Seja mailorder Seja records Links Contact Seja
 


Seja is an independant label that supports the ideas behind the DIY scene with a focus on indie, electronic and experimental music.

SEJA 09: “Niton Decay - Chronic Haze” CD info

Niton Decay - Chronic Haze CD
(SEJA 09)


tracklisting:
1. Phantom In Your Dream
2. Sadhu
3. Chronic Haze
4. Cold Red
5. Watching Waiting
6. Chronic Haze (Dark And Deep)

 

Note: there is something invisible within the album.


CD!
Ltd to 200 copies


Selected (press) quotes:

...With its tons of samples, strange access to vocals and its overall filthy
and muddy sound ‘Chronic Haze’ is a sinister album. Fragile and angry at the same time. Determined and undecided. Set in a fictive world between east and west. Torn apart but with everything in its place. There is no change? Not at all.
Stefan Gonser

...‘Chronic Haze’ brengt een arsenaal aan samples en exotische klanken en verweeft die met kille, machinale industrial, harde, overheersende drumpatronen en een onheilspellende darkwave variant. Alles wordt nog versterkt door de monotone zang, het soms repetitieve karakter en het trage, slepende tempo. ‘Chronic Haze’ is dan ook een uitmuntend werkstuk.
Dark Entries

...Nu is hij alweer terug met zijn volgende wapenfeit Chronic Haze. Hierop hoor je al snel dat het tempo omlaag is gegaan en dat de muziek zich nu in nevelen hult. Het is qua stijl meer richting de dark ambient, new wave, IDM, tribal en bovenal industrial opgeschoven. Op bedachtzamer wijze werkt hij zijn 7 composities uit. De muziek beweegt zich rustig voort, maar opent geleidelijk aan allerlei duistere poorten waarachter zich nieuwe elementen bevinden. Hierdoor blijft het ook tot op de laatste seconde boeiend. Stefan vult dit alles aan met dwingende, onderkoelde zang en allerlei Oosterse stemsamples. Zeker die laatste toevoeging geeft glans aan de muziek en zorgt voor een mystiek element. De songs weten je hierdoor stevig in de houdgreep te nemen. Het is bloedstollend mooi en spannend tegelijkertijd...
...En zit er nu een foto van Marilyn Monroe verstopt in de vage, maar intrigerende binnenkant van het boekje? In alle opzichten een album dat niet snel alle geheimen prijs geeft. Een geweldig meeslepend en bij de strot grijpend album.
(Caleidoscoop)

...Zeven nummers vullen de CD, waarvan één ghost-track en één remix van het titelnummer. De CD begint stevig met donkere elektronische beats, zware samples en een oosters melodielijn, die zorgt voor een zweverig tegengeluid. De vervormde stem die als geluidslaag meedoet wordt afgewisseld met oosterse zang...
...Als ik deze plaat beluister hoor ik een prachtige mix tussen verschillende culturen die elkaar aanvullen. Tal van experimenten zijn al gedaan waarbij westerse muziek wordt gecombineerd met geluiden uit het (Midden) Oosten. Dit experiment is geslaagd en zie ik als een verandering in de westerse benadering van oosterse muziek. De trance elementen uit deze muziek wordt prachtig gecombineerd met zwaar melancholische westerse klanken. Aanrader voor een ieder die zich mee wil laten nemen naar de donkere kanten van het leven of die zijn of haar eigen sombere kanten wil leren kennen.
(Ravage webzine)

You can order all Seja releases through Bandcamp. This is especially cool for those who like downloads with their purchase. If you want to order multiple items or records we sell from other labels it is often cheaper to buy them at the Seja webstore and order by
e-mail. It is a bit more work but it can save you some money.