The Reuters - Incubation, out now!

After their critically acclaimed first album "We Are From Hu" and the 5 track 7" entitled E.P. (including "Ambient Ambulance (that made it to #43 in the Dutch Snob 2000, 2019 and even #39 in the Dutch Snob 2000, 2020) The REUTERS have released their second album ‘Incubation’. No slimy nonsense but punkadelic rawk with a real old school vibe. This album is dedicated to cuties like you!

 

REVIEW
Garagepunk uit de Nederlandse Krakke Mik Studio’s. Naar ik vermoed moet die studio er uit zien als een vochtig onderkomen waar schimmels weelderig zichzelf voortplanten, de paddenstoelen zich rond de olievaten hullen en ratten zich te goed doen aan de restanten van half opgepeuzelde pizza’s.

Tenminste, als we de lijn mogen doortrekken die The Reuters aldaar hebben opgenomen voor het album Incubation. Laten we eerlijk zijn, we vertoeven wel graag in zulk onderkomen. Vuil hoeft niet altijd vies te zijn. Veel broeitijd is er niet, het geluid van The Reuters hakt er zonder mededogen in.

Incubation als album klinkt dan ook als de weerspiegeling van iets wat einde jaren 70 zijn basis kende. Old School in nieuwe vaten. Vaten die motorolie bevatten om de snaren der gitaren te besprenkelen. Kwaadaardigheid zonder agressief te zijn, no nonsense zonder grenzen.

Cynisme hoort er bij, Pearls Before Girls is de sneer naar de poppemiekes, Top Die Back Up laat de gitaar janken. Tranen weggespoeld na de koude douche. Melodieusheid kan best terwijl het dak op instorten staat. Bored als track nodigt zichzelf als eenzame uit, terwijl Unseen zijn aanloop kent door de ‘1,2, ja’-aftelling. En waarbij The Reuters klinken alsof ze op een podium staan en daar Jetje een koekje van eigen deeg laten vreten.

The Reuters laten het graag rammelen, maar doen dan met zo’n finesse dat zelfs mijn oorsmeer er van geniet. Song 19 (Break Out) is het understatement voor datgene waar ze voor staan. ‘We Are The Scene, We’re Gonna Break Out’. En geen obstakel dat hen zelfs maar durft tegenhouden. Iets meer dan 2 minuten pure anarchie is State Control. Om die weerstand in dubbele tijd te verlengen in The Force. En dat als het om de zanglijn gaat wel raakvlakken vertoont met It Became A Problem van Sovjet War.

Punksongs van meer dan 6 minuten, het bestaat, al zijn het Sirens en Eternity die voor het Reuters-doen eerder ingetogen klinken. Boosheid op laag water, kwaadheid zonder te willen roepen. Spirit is dan weer de verwijzing naar hun vorige album We Are From Hu. Het wonderland waar elfjes geen kleding verdragen en de verboden vrucht meer is dan de god vermaledijde appel. Waar hardheid het huwelijk aangaat met een jazzy tunetje. Voor eventjes.

Nu Dead Kennedys nog maar een schim zijn van wat ze vroeger waren en The Ramones zijn uitgestorven is er in bange tijden een waardig alternatief. Incubation van The Reuters. Al sla je het in de wind, geen dank voor deze waarschuwing.
Bron: Dark Entries, Danny Quetin

 

 

NRC Handelsblad 03-09-2020